SuseStudio (By OpenSUSE)

Posted: 20/10/2010 in Uncategorized
Tags:

Suse Studio este un website care printr-o interfata foarte draguta si simpla permite crearea a ceea ce autorii site-ului numesc “appliances”, ceea ce eu nu voi traduce, deoarece nu vreau sa vad cuvantul “electrocasnice” pe acest blog.

Ce sunt aceste appliances?

Practic sunt un pachet de aplicatii, sau o aplicatie, pentru versiunea Suse a sistemului de operare Linux, facuta pentru a fi usor instalata, cu setarile dorite de utilizator, pe unul sau mai multe calculatoare.
De exemplu, intr-o companie unde ar trebui setate mai multe servere cu aceleasi configuratii, in loc sa te chinui la fiecare cu cd-ul si instalarea si configuratia, acu ai imaginea directa, preconfigurata gata sa fie instalata pe un numar nelimitat de PC-uri. Sau un alt exemplu pentru utilizatorul obisnuit ,un LiveCD cu anumite aplicatii esentiale, sau de salvare a datelor in cazul in care calculatorul s-a stricat. Rapid, usor, fara a sta sa incerci sa instalezi aplicatii pe un calculator care are deja probleme.
Dupa ce ai creat “appliance”-ul, pot sa-l salvezi in 4 formate, printre care LiveCD si imagine pentru masini virtuale precum Vmware. Totul poate fi preconfigurat pana in cel mai mic detaliu datorita accesului direct la codul aplicatiei. In plus daca nu esti sigur de schimbarile pe care le faci, sau vrei sa testezi aplicatia o poti face direct in “cloud” ( adica direct in browser) pe propria lor masina virtuala.
Foarte util de altfel, si foarte usor de facut. Pentru cei interesati exista un filmulet de prezentare pe site-ul lor , care in mod evident este Susestudio.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s