Hackerii romani sunt pe locul 3 in lume

Posted: 29/09/2010 in Uncategorized
Tags:


In primele sase luni ale acestui an, peste 365 de romani au fost sau inca sunt cercetati penal pentru infractiuni pe internet. Un top din 2007 ii plasa pe hackerii romani pe locul III in lume.
De la inceputul acestui an, hackerii din Romania au adus mai multor companii
si persoane fizice din Europa si SUA pagube de circa 150 de milioane de dolari, au declarat reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), potrivit Relitatea TV. Hackerii din Romania sunt, in prezent, printre cei mai de temut din lume, spun specialistii.
Suma anuntata de politisti reprezinta doar jumatate din valoarea reala a pagubelor, sustin serviciile secrete din tara noastra.
In primele sase lui ale lui 2008, 365 de persoane din tara noastra au fost sau sunt cercetate penal pentru 436 de infractiuni prin intermediul internetului depistate, dupa cum arata statisticile autoritatilor.
Pentru a face fata numarului tot mai mare de anchete privind infractiunile informatice, IGPR a reorganizat serviciul de profil din subordine, transformandu-l intr-o directie cu patru servicii specializate numai pe acest tip de probleme
. FBI a salutat initiativa Politiei Romane de a mobiliza mai multi ofiteri in lupta impotriva hackerilor, iar serviciile secrete din Romania au avut intalniri pe aceasta tema cu unitatile similare din statele Uniunii Europene si din SUA.
Printre primele actiuni care i-au facut celebri pe romani in lume in infractiunile informatice a fost cea din 1999: patru baieti si doua fete, reuniti sub titulatura “Pentaguard”, au spart mai multe retele guvernamentale din China si America. Ulterior, cei sase s-au aliat cu o organizatie similara din Rusia si, in numai doua luni, au spart peste 20 de servere guvernamentale, au distrus serverul Fortelor Armate ale SUA stationate in Coreea si chiar au intrat in sistemul defensiv al armatei americane.
Specialistii spun ca, daca, la inceput, hackerii romani doreau sa ajunga faimosi prin faptele lor, in ultimii ani pasiunea acestora pentru calculatoare a imbracat si o forma materiala. Hackerii s-au asociat cu membri din lumea interlopa, astfel ca, in prezent, atacurile comise au drept scop banii. Un exemplu il reprezinta atacul asupra Bancpost de anul acesta, despre care anchetatorii cred ca a fost orchestrat de clanul Camatarilor.

» A spart reteaua NASA
Romanul Victor Faur a ajuns faimos dupa ce a spart reteaua NASA, a Marinei Americane si a Departamentului American de Energie
, cauzand pagube de 1,5 milioane de dolari. Un alt hacker celebru este Vlad Duiculescu –”Vladutz” –, arestat in aprilie 2008. El a pagubit site-ul de licitatii eBay de circa 2 milioane de dolari.

» Pe primul loc In Europa
In 2007, compania de securitate Symantec a publicat un raport in care romanii ocupau locul 1 in Europa la “phishing” – furt de identitate online – si locul 3 in lume, iar 50% din atacurile “phishing” din a doua jumatate a lui 2007, in Europa, au fost lansate de romani.

Advertisements
Comments
  1. Anonymous says:

    Numai asa putem sa fim “celebrii”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s