Picasa 3.8: filme din fete, integrare Picnik, mass-upload and more

Posted: 19/08/2010 in Uncategorized
Tags: ,

Aşa s-ar traduce titlul ultimului anunţ de pe blogul echipei Picasa:Picasa 3.8: Face movies, Picnik integration, batch upload, and more. Şi în toată această noutate e mult amar, după mine cel puţin. În primul rând că dacă aveţi Picasa instalat, se va actualiza la 3.8 când…va. Da, cândva. Nu ştiţi şi nu puteţi şti când. Puteţi forţa lucrurile şi lua de pe Softpedia versiunea 3.8, doar că după câteva lansări mie mi s-a întors la 3.6. Mulţumesc, dar nu era nevoie (problemele vin de la limbi: în română e 3.6, iar versiunea 3.8 e pt moment doar în engleză). Nu e prima oară când se întâmplă aşa. Upgrade-ul pentru română va mai lua… nu se ştie cât timp.
imagine
Al doilea aspect neplăcut e pretinsa integrare cu Picnik. E a doua pretinsă integrare (vezi prima). În fapt se face upload pe Picnik, editare acolo, şi download apoi pe propriul calculator. Aceasta nu e integrare. Şi obsesiva întâlnire cu “premium features” – chiar dacă preţurile nu sunt exagerat de mari, vezi mai sus – mie unuia îmi taie elanul să folosesc Picnik. O adevărată integrare ar presupune executarea locală a operaţiilor, nu timpi de aşteptare până se “urcă” şi “coboară” imaginea. Vezi la bări de load de ţi se acreşte. Cu părere de rău, dar Picasa şi Picnik nu vor nici cum să facă un mariaj real. E o lipitură amatoricească. Gata, mi-am vărsat nervii.
Partea cu adevărat interesantă, pe care eu unul nu am ajuns să o probez, e generarea de filmuleţe pornind de la feţe. Zice Google: “Words cannot adequately describe this feature, it’s better to see it for yourself”. Subscriu. Aşa că vă las cu demonstraţia.

http://www.youtube-nocookie.com/v/fLQtssJDMMc?fs=1&hl=en_US&hd=1&border=1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s