Hackerii de la RNS (Romanian National Security) povestesc cum au spart site-ul Le Monde

Posted: 12/08/2010 in Uncategorized
Tags:

“Haiduci” , “web-golani”, “cavaleri ai internetului”, hackerii de la Romanian National Security au averizat că acţiunile lor vor continua în săptămânile ce urmează. Ei nu vor ataca siteurile, ci vor transmite doar mesaje ţărilor care sunt neprietenoase cu românii.
 

Un grup de 20 de tineri “lucrează” la Romanian National Security, gruparea care a “spart” siturile The Telegraph şi Le Monde, la o distanţă de cinci zile. Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei unul dintre membrii grupării a povestit care este modul de acţionare şi ce îi îndeamnă să facă asta.

Tânărul, în vârstă de 17 de ani nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea. De fapt, a spus el, cei 20 de membri ai grupării nu se cunosc între ei. Doar părinţii lui, care sunt şi ei naţionalişti, ştiu ceea ce face şi sunt de acord cu asta. În rest, are o viaţă normală – “pregătire pentru bac, grătare în week-end şi întâlniri cu iubita”.

Tânărul a spus că semnalul de alarmă a fost tras pentru că “românii sunt, în general, mult prea toleranţi.
Ne-am săturat să fim îmbrânciţi, trebuie să punem piciorul în prag!”. El a ţinut să precizeze că Romanian National Security nu este formată din rasişti şi a ţinut să le ceară scuze “romilor care duc o viaţă onestă şi cunosc atât munca cinstită, cât şi respectul”.

Deşi românii sunt cunoscuţi ca fiind foarte buni informaticieni, metoda de operare presupune şi o foarte bună sincronizare a celor care vor să modifice un site. ” Site-urile s-au «spart» printr-o metodă numita SQL Injection, prin care am extras datele de logare ale administratorilor, ne-am logat sub contul acestora, în panoul de control, de unde am uploadat pe serverul lor un script care ne uşura munca şi care ne dădea acces la tot serverul. Prin scriptul acela am modificat prima pagină”, a descris tânărul metoda de operare.

“Dacă voiam, puteam sustrage informaţii confidenţiale, puteam infecta calculatoarele redacţiei şi pe cele ale cititorilor care accesau site-ul”, a adăugat hackerul, dar s-au limitat la a afişa un mesaj în română, pentru ca englezii şi francezii “să-şi bată capul cu traducerea”.
Cavalerii internetului se dezic însă de infractorii informatici. Ei nu şi-au folosit niciodată cunoştinţele în IT pentru beneficii materiale, informatica şi securitatea IT fiind pentru ei “un hobby”.

Reamintim că hackerii români care au spart site-ul lemonde.fr au cerut presei franceze să respecte România. “Aceasta nu este o mișcare de rezistență, un protest, sau o revoltă! Este strigatul întregului popor român ce face apel la frații noștri care au uitat că și în venele noastre circulă un sânge român. Sângele ce-a fost jertfit și vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru ca România să existe astăzi pe hartă, să le amintim copiilor și nepoților noștri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta țbatjocură.Țiganii nu sunt Români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiți despre compatrioții noștri nu mai folosiți expresiile “Țigani Români”. Noi v-am respectat Franța, voi ne veți respecta ROMANIA! R.N.S. VEGHEAZĂ pentru ca aceste lucruri să fie înfăptuite”, au scris aceștia.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s