Software: Total Copy

Posted: 11/08/2010 in Uncategorized
Tags:


tcAi încercat să copiezi vreodată fişiere corupte sau fişiere care pur şi simplu determinau Windowsul să îţi dea erori şi să te umple de nervi? Ai aşteptat vreodată ore intregi să copiezi câţiva giga? Eu da şi mă cam saturasem la un moment dat, aşa că s-ar putea să fii interesat de ceea ce am de recomandat azi.
Total Copy este un utilitar de copiere adiacent funcţiei de bază din Windows. Se instalează foarte simplu şi foarte uşor cu un singur clic, care determină modificarea unor regiştri de Windows şi adăugarea unui executabil în folderul system32 , instalarea durând sub o secundă.

Pentru a îl utiliza trebuie să deschideţi două ferestre de Windows Explorer, una reprezentând sursa, iar cealaltă destinaţia. Selectaţi apoi fişierul sau fişierele (tinând Ctrl apăsat) pe care doriţi să le copiati şi târâţile (Drag&Drop) ţinând apasat clic DREAPTA şi nu clic stânga cum eraţi obişnuiţi. Când eliberaţi fişierele deasupra ferestrei de destinaţie, va apărea un meniu care vă va oferi mai multe posibilitaţi. După cum puteţi observa funcţia de copiere a Windowsului nu a fost alterată, şi acum puteţi alege ori Total Copy Here sau Total Move Here.
tcmenuUn punct forte al acestui utilitar este copiatul fişierelor cu probleme de orice tip. Să presupunem că pe un CD avem 1000 de poze personale şi irecuperabile pe care dorim să le copiem în computer. CDul prezintă un grad mare de uzură (praf, zgârieturi şi ce mai vreţi voi) şi nu poate fi copiat normal. Dacă încercăm să copiem CDul direct cu Windowsul este cel mai probabil ca o parte din fişiere să fie copiate, procesul fiind întrerupt de vreo eroare. Cum manual nu putem copia 1000 de poze una câte una pentru a evita erorile, Total Copy poate fi cea mai accesibila soluţie. Cu TC nu mai există această problemă. Odată intalnit un fişier cu erori, utilizatorul este întrebat ce acţiune să fie pusă în aplicare. Poţi fie să ignori fişierul şi să continui copierea, fie să continui copierea şi să ignori acel fişier cu erori şi toate fişierele cu erori care survin ulterior sau poţi opri sau anula de tot procesul.
La fel de bine poţi ieşi dintr-o situaţie neplacută în cazul în care se opreşte curentul în mijlocul unei copieri. Să presupunem că efectuăm o copiere de 10 fişiere din folderul A în folderul B. Fiecare din aceste 10 fişiere au câte un giga fiecare. În timpul copierii se opreşte curentul. Dupa ce pana de curent este remediată, dorim să reefectuam copierea. Dacă selectam exact acealeaşi 10 fisiere din acelaşi folder şi vrem să le copiem în aceeaşi destinaţie aleasă ulterior, programul va oferi opţiuni pentru fiecare fişier în parte. Daca fişierele 1,2,3 si 4 au fost copiate integral avem posibilitatea de a le rescrie, fie doar unul sau mai multe , fie toate sau le putem lăsa aşa cum sunt dacă mărimile acestora coincid. Fişierul 5 este copiat parţial în proporţie de 95% din acel un giga, iar celelalte fişiere nu sunt încă procesate. Astfel când programul ajunge la fişierul 5 va întreba la fel utilizatorul dacă doreşte sau nu suprascriere, cu menţiunea că apare o nouă opţiune şi anume “Copy Rest” care dacă este aleasă va determina copierea restului de fişier salvându-se astfel timp preţios.
Alte avantaje ale Total Copy ar mai fi:
 • Este freeware, adica 100% gratis.
 • Uşor de instalat, doar un clic îi trebuie.
 • Poţi opri temporar copierea.
 • Afişează estimativ timpul rămas.
 • Afişează viteza de copiere.
 • Afişează procentajul de copiere mai precis ca la Windows.
 • Creşte semnificativ viteza de copiere prin multibursting.
 • Are limitator la viteza de copiere pentru a păstra libere resursele de care ai atâta nevoie.
 • Sare foarte usor peste fişierele cu erori.
Dezavantaje există, dar sunt puţine:
 • În încercarea de a copia fişiere cu erori stă prea mult până să determine dacă un fişier este corupt şi irecuperabil şi astfel scade drastic viteza de copiere.
 • Nu funcţionează pe Vista şi pe Windows 7.
 • Uneori nu raportează corect timpul rămas.
 • Nu intotdeauna reia copierea în mod corect.
 • Foarte, foarte rar mai dă eroare şi copierea trebuie reîncepută.
Cei interesaţi pot descărca acest utilitar direct de pe siteul oficial via acest LINK DIRECT.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s