Browser: CoolIris Extension

Posted: 11/08/2010 in Uncategorized
Tags: ,

coolirisCoolIris este un plugin interesant care transformă modul de a vedea imaginile şi clipurile video întrunul ’cinematic’.
CoolIris este disponibil pentru mai multe variante de bowser/ OS şi se poate descărca gratis de pe www.cooliris.com. Ca la mai toate aplicaţiile respectabile, exista şi varianta pentru iPhone.
Încă de pe site poţi să-ţi faci o idee despre transformarea pe care o propune aplicaţia; pe mine ma duce cu gândul la un coridor de muzeu, foarte lung, o galerie virtuală, pe al cărui perete sunt afişate toate imaginile sau clipurile, prin care poţi să te plimbi în voie şi în care, cu cât avansezi, cu atât descoperi mai multe. Se integreaza bine cu site-uri comune de căutare imagini, photo şi video sharing, photostock, reţele sociale şi altele, dar şi cu pozele salvate în calculator (vezi Supported Sites pentru lista completă). De asemenea, integreaza şi motoarele de căutare de la Google, Yahoo, YouTube, Flickr, DeviantArt, şi altele.CoolIris se remarcă prin aspect, prin modul în care îţi permite să ‘frunzăreşti’ pozele sau clipurile video, prin plăcerea de a răsfoii fotografiile de nunta, cele facute în vacanţe, sau pozele de la ultima reuniune de liceu. În ceea ce priveşte funcţionalitatea, din păcate nu am găsit nimic care să iasă din banal.

cooliris_screenshot_adi
Totuşi, mi s-a părut interesant că are o secţiune de cumpărături, unde poţi să faci window shopping, vizualizând imaginile de prezentare a diverse produse de pe Amazon.com. Există pe site şi o pagina dedicată developerilor, iar dacă te pricepi puţin poţi să adaugi CoolIris Wall sau să creezi slide-show-uri ‘cinematice’ pe blogul tău.
Concluzionând, dă foarte bine la impresia artistică, iar la utilitate are, la limită, o nota de trecere. Aşa că, atunci când vrei să te uiţi prin poze mai vechi, vrei să le prezinţi cuiva, sau vrei să arunci un ochi peste cele câteva sute de wallpapere pe care le păstrezi în calculator, îţi recomand să te foloseşti de CoolIris, un fel de galerie virtuală de imagini.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s