GNOME Do: lucrează cu viteza luminii

Posted: 19/07/2010 in Uncategorized
Tags:

Una dintre aplicațiile care nu pot lipsi de pe un desktop Linux care vrea să concureze cu Vista sau cu Mac OS X, este fără îndoială GNOME Do.
GNOME Do este un lansator universal capabil să pornească rapid aplicații, conversații, melodii, pagini web, acțiuni de sistem și multe multe altele, totul doar prin câteva apăsări de taste.
Fereastra de căutare și lansare se activează implicit prin combinația de taste: Super+Spațiu (Win+Space). Mai departe, tastând începutul de nume, sugestii și acțiuni asociate apar. De exemplu, pentru F apar pe rând Firefox, Frets on Fire, o pagină din semnele de carte cât și un album muzical din biblioteca Rhythmbox :).
Dar asta nu e tot, Do știe să posteze pe Twitter, să caute pe Google, să schimbe volumul, să interacționeze practic cu aproape orice aplicație/serviciu pe care îl folosiți (permite adăugarea și instalarea facilă de module). Totodată, Do învață pe măsură ce îl folosiți, astfel că pentru cele mai lansate acțiuni veți avea cât mai puțin de tastat.
Pentru a-l instala în Ubuntu este suficient să căutați și să instalați GNOME Do din meniul Aplicații -> Instalare/dezinstalare sau să instalați manual pachetul gnome-do. Versiunea testată, cea mai nouă de până acum este 0.6.1. Alte distribuții de Linux probabil includ de asemenea Do în depozitele lor. Ar mai trebui spus că Do nu este numai pentru GNOME, merge și pe KDE și în curând va merge și pe Windows.
Atenție când încercați Do: creează dependență! 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s