OPERA 10.6

Posted: 09/07/2010 in Uncategorized
Tags: , ,

Au trecut patru luni de cand Opera a lansat versiunea 10.5 a cunoscutului lor browser, poate cea mai importanta de pana acum. Pentru ca aducea o viteza rivalizata doar de Google Chrome, si simplifica la maxim meniul, mutand in acest proces tab-urile sus de tot. Toate modificari laudabile. Iar acum Opera ne aduce versiunea 10.6.
Totusi sa nu credeti ca vorbim despre un update minor. Opera a lucrat intensiv, si s-a axat in principal pe cresterea performantei. Si ne promit un motor JavaScript cu 50% mai rapid ca in 10.5, suport imbunatatit pentru HTML 5.0 si filme in standardul WebM, plus o integrare excelenta a locatiei de unde suntem conectati.

De securitate se ocupa acum facilitati integrate de la AVG. Iar la orice cautare bara special dedicata stie sa afiseze sugestii. Si nu in ultimul rand, putem face cautari si direct din bara de adrese. Si ne intrebam ce rol mai are bara de cautare, din moment ce putem efectua aceasta operatie din bara de adrese.
La performanta declaratiile lor sunt adevarate, Peacekeeper aratandu-ne noul Opera 10.6 mai rapid ca orice alt browser, inclusiv ultima versiune de Chrome 5. Mai mult, acest browser iese bine din scala benchmark-ului, ce pare limitat grafic la 8000 de puncte.

Sistemul de test a fost, ca si pana acum, compus dintr-un procesor Intel Core 2 Duo la 3.2 GHz, chipset i965P, 2 GB DDR2 la 800 MHz, placa video GeForce 8800GTS 320 MB, RAID 0 320 GB *2 si Windows XP 32 bits. Doritorii isi pot descarca noul Opera 10.6 deaici.
Eu unul am ajuns sa folosesc 3 browsere 😀 Firefox, Google Chrome si Opera. Safari 5 de la Apple e mult superior fata de versiunea 4 si foarte atractiv ca aspect, dar ca si performanta nu se compara cu browserele enumerate mai sus si nici cu versiunea Safari 5 pentru Mac OS X
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s