Apple VS Microsoft. Apple castiga!

Posted: 09/07/2010 in Uncategorized
Tags:

Suprematia de doua decenii a Microsoft pe piata IT a luat sfarsit. Pentru prima data in istorie, Apple a fost cotata la bursa de pe Wall Street la 222,12 miliarde $, in timp ce capitalizarea pe piata a Microsoft s-a ridicat la 219,18 miliarde $. In acest moment, pe piata SUA, doar Exxon Mobil depaseste Apple, cu o capitalizare de piata de 278,64 miliarde $. Dincolo de cotatiile la bursa, schimbarea evidentiaza si un fenomen cultural: tot mai multi consumatori prefera sa utilizeze noua generatie de telefoane mobile inclusiv pentru a accesa Internetul, in defavoarea deja “clasicelor” computere.

Apple bate Microsoft
Apple preia conducerea pe piata americana datorita noii generatii de smartphones si iPods, care aduc vanzari de doua ori mai mari decat computerele aceluiasi brand. Desi anul trecut s-au vandut 306 milioane de computere si “numai” 172 milioane de smartphones, tot acestea din urma sunt mai cautate, vanzarile crescand intr-un ritm de cinci ori mai rapid. In timp ce Microsoft se straduieste sa-si mentina pozitia pe piata, Apple inoveaza continuu, pariaza pe noua tehnologie, investeste in proiecte pe termen lung, se autodepaseste.

Astfel se explica de ce, desi Microsoft si Apple au venituri brute similare, Apple are un venit net de aproape trei ori mai mic decat al rivalei sale.

Brokerii spun ca este cea mai importanta schimbare din lumea IT & C si ca acum deja “batalia” se poarta intre Apple si Google, care vine puternic din urma cu noul sau sistem de operare, Android. In timp ce Apple a refuzat sa comenteze cu privire la cotatia istorica la Bursa, Microsoft a tinut sa declare ca este cea mai profitabila companie din lume, in sectorul tehnologic, si ca fluctuatiile zilnice sunt pura loterie, bursa avand cu adevarat importanta doar pe termen lung.
        Oare ii e frica?
Who needs WINDOWS and GATES when there is UBUNTU
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s