Firefox 4.0 Beta

Posted: 07/07/2010 in Uncategorized
Tags: ,

Cei curajoşi (la urma urmelor orice beta presupune instabilitate… oarecare şanse chiar să vă distrugă sistemul – asta spun ei de fiecare dată, ca să se scape de acuze ulterioare) pot să testeze deja Firefox 4.0. Evident, în acest moment este doar în limba engleză şi probabil versiunile în limbi vor fi disponibile poate la RC sau doar când s-a ajuns la versiunea stabilă şi finală. Versiunile pentru Mac şi Linux nu au apărut încă, dar sunt şi ele pe drum. Cei cu Windows sunt (din nou ;) ) mai norocoşi. Şi de la lansare veţi sesiza ceva imediat: taburile au urcat, ca la Chrome. Dar tot două boxe, una pentru url-uri şi alta pentru căutare (distincţia nu e perfectă).

imagine

Apoi veţi sesiza un meniu redus la esenţă (apropo: unii deja îl urăsc aşa că a apărut un sfat despre cum să Remove Firefox 4.0′s big, ugly, unmovable orange button). Apăsaţi Alt şi veţi regăsi vechiul meniu, cel extins. De asemenea veţi sesiza – doar pe durata beta-ului – apariţia unui buton mare de feedback în partea dreaptă. La un moment dat de acolo veţi primi invitaţia să participaţi la un sondaj. Evident, opiniile noastre, ale utilizatorilor, sunt foarte valoroase, după cum ni se explică în clipul ce apare şi în captura de mai sus (mergeţi la pagina de Welcome pentru a-l vedea). Noutăţile sunt prezentate sumar aici. Ţin în principal de schimbarea de design a aplicaţiei, un nou manager pentru extensii, suport mai bun pentru WebM şi HTML5, dar sunt şi noutăţi tehnice sau foarte tehnice (ex: un sistem de bază de date în Firefox).

imagine

Mai multe nu pot spune pentru că abia mi-am instalat acest beta… Oricum, lansarea tot nu e impresionantă (ca viteză), Firefox rămânând încă după Chrome şi Opera. Şi cum opinii apar deja, iată ce puteţi citi: First Look at the Improved and Redesigned Firefox 4.
                                                                                                       Sursa cnet.ro
                                               

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s