Screencasting cu VLC

Posted: 03/07/2010 in Uncategorized
Tags: ,

De-a lungul timpului am prezentat mai multe soluţii de screencasting (înregistrarea ecranului pentru demonstraţii). Cele mai multe folosesc browserul şi o webaplicaţie care, la rândul ei, foloseşte Java. Spre surpriza mea am aflat, via jasper că pot face asta direct din VLC. Mai jos voi arăta cum se face din ultima versiune (1.1.0). Pentru versiuni mai vechi folosiţi articolul comentat de jasper. Primul pas este deschiderea dialogului de salvare (Media → Convert/Save, sau Convertire cu salvare). În tabul Capture Device /Dispozitiv de captură veţi găsi opţiunea Desktop.
imagine
Apăsaţi Convert/ Save (sau Converteşte sau salvează) şi o nouă căsuţă de dialog apare. Aici alegeţi profilul (codecurile folosite- probabil veţi dori să lăsaţi
valoarea implicită, apoi alegeţi unde vreţi să salvaţi (alegeţi un directorul prin browse apoi, în aceeaşi căsuţă scrieţi numele fişierului, inclusiv extensia. Apăsaţi start, minimizaţi şi… sunteţi în acţiune.
imagine
Ca o recomandare, sugerez folosirea comenzilor Pause/ Close puse la dispoziţie de Windows 7 în taskbar pentru a controla mai discret desfăşurarea. VLC nu are facilităţile softurilor mai recente de screencast, ceea ce face inevitabilă apariţia la inceputul înregistrării a unor imagini în oglindă precum cea de mai jos.
imagine
Chiar şi aşa viteza, calitatea video şi consumul de resurse sunt excelente şi compensează acest defect pentru mulţi dintre noi. Calitatea audio este probabil foarte bună şi ea dar, neavând microfon nu am verificat.
                                                                                                      Preluat de pe cnet.ro
Advertisements
Comments
 1. Anonymous says:

  salut,

  O sa te rog sa dai jos/ citezi corect articolul de pe blog.

  Nu l-ai scris tu si nu se cade ca pe un bog despre software liber sa apara asmenea… imprumuturi.

  Multumesc,

  Andrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s