Double Driver: backup la drivere

Posted: 24/06/2010 in Uncategorized
Tags:

imagine

Acum aproape un an am scris despre genialul Driver Genius Professional, din păcate comercial. Acela nu doar că făcea backup la drivere dar şi sugera actualizări pentru cele învechite. Astăzi vă semnalez Double Driver, un program gratuit, care pe deasupra nici nu trebuie instalat (e o arhivă ce trebuie despachetată şi apoi lansat dd.exe), ce se limitează însă la backup (şi restore) la drivere. După ce aţi lansat aplicaţia daţi click pe Backup (veţi fi implicit în secţiunea Home).
Apăsaţi Scan Current System şi veţi vedea o listă a tuturor driverelor identificate, din care implicit sunt bifate cele non-Microsoft. De ce doar acelea? Pentru că cele de la Microsoft sunt refăcute automat (teoretic) la reinstalarea Windows-ului.

Cele non-Microsoft pot însă da dureri de cap. Mai ales dacă nu mai găsiţi CD-ul cu care au venit driverele iniţial. De aceea e bine să le faceţi un backup, mai ales înainte de o reinstalare a Windows-ului. Evident, puteţi să faceţi la toate driverele, doar la cele non-Microsoft, sau la cele alese manual, una câte una, de Dvs. Partea bună este că se oferă şi restore, adică refacerea driverelor din backup. Programul este simplu de folosit, doar că eu personal nu l-am folosit. Dacă îl semnalez e pentru că cei de la SnapFiles îi dau 4 stele din 5, ceea ce pentru mine e un indiciu despre calitatea lui.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s