Bill Gates recurge la nori artificiali pentru stoparea incalzirii globale

Posted: 19/06/2010 in Uncategorized
Tags:

Bill Gates recurge la nori artificiali pentru stoparea incalzirii globale

Miliardarul american Bill Gates va investi 300.000 de dolari in dezvoltarea unei tehnologii ce ar putea stopa incalzirea globala prin producerea de nori artificiali, informeaza Times Online.
Metoda consta in construirea unor masinarii ce vor aspira 10 tone de apa de mare pe secunda si o vor pulveriza in atmosfera. Astfel va aparea un front vast de nori albi, artificiali, ce vor reflecta razele soarelui.
Teoria se bazeaza pe un studiu intreprins anul trecut, care a aratat ca o flota de 1900 de vapoare echipate cu astfel de masinarii ar putea strabate oceanele lumii, stopand incalzirea globala. O astfel de flota ar costa 25 de miliarde de lire sterline si ar fi cea mai ieftina modalitate de a obtine rezultatul scontat.
Din banii lui Gates vor fi construite zece astfel de nave speciale, ce vor acoperi o suprafata de 10.000 de metri patrati. Armand Neukermanns, care conduce studiul, a spus ca norii artificiali reprezinta cea mai benigna forma de geoinginerie. Desi formarea acestora ar putea afecta precipitatiile, procesul poate fi oricand oprit.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s